FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet del grup dels basidiomicets afil·loforats, que viu sobre soques cremades o en descomposició, especialment les soques d'arboç (Polyporus corylinus o P. tunetanus). Bolet de soca del gènere Polyporus i afins, comestible, en alguns casos, quan és jove i tendre. Negre [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, de mida variable i de color divers, blanc, rosat, negrenc, marbrejat, segons la mena. mongeta tendra Llegum tendre comestible de la mongetera, verd, de longitud variable, pla o quasi cilíndric. mongeta vermella Mongeta seca d'una varietat de gra vermellós. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
margalló del Brasil Palmera de fulles pinnades, pròpia de l'Amèrica tropical (Euterpe edulis i E. oleracea). Lluc tendre comestible del margalló del Brasil. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit en llegum de la pesolera, de color verd, comestible quan és molt tendre. Llavor comestible de la pesolera, globosa, verda, groga o negra, i llisa o un xic rugosa. Pesolera. pèsol caputxí [o pèsol garrofí] Tirabec. pèsol bord Pèsol silvestre [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
(Bjerkandera adusta). bolet d'esca de verger Bolet de soca dels fruiters. bolet d'esquirol Bolet comestible del grup dels basidiomicets, de l'ordre de les tricolomatals, vernal, de barret convex, quan és tendre, i després aplatat, boterut i de color de pissarra (Hygrophorus marzuolus). bolet [...]
exemple:
Rei, vigila, que cauràs!
Si en saps, de quedar bé amb els meus pares, amor.
Per expressar que algú sent o mostra afecte, es fan servir les expressions següents: afectuós, afectuosa; tendre, tendra; dolç, dolça;
que es fa estimar, etc. Per exemple:
M'he entrebancat, he caigut de genolls, i [...]
Hortalissa de la família de les crucíferes, de 10 a 40 cm d'alçària, tiges carnoses, flors grogues, fulles de color verd clar o fosc, ovalades o ovoides, amb marge serrulat i un sabor semblant al del bròcoli tendre o al dels espinacs però amb un toc coent de mostassa. [...]